name
space

Om Lene Grenager

About Lene Grenager - in English

Lene Grenager er komponist og cellist og har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole. Hennes lærere var Aage Kvalbein i cello, og Olav Anton Thommessen og Alfred Janson i komposisjon. Hun har også deltatt på kurs og seminarer med Louis Andriessen, Gerard Grisey, George Benjamin, Brian Ferneyhough, Magnus Lindberg, Philip Manoury, Iannis Xenakis, Tristan Murail, Klas Torstensson, Alejandro Vinao, Bent Sørensen, James Dillon, Trevor Wishart og Judith Weir.

Grenager har for tiden (2009-2013) et 5-årig arbeidstipend fra Statens Kunstnerstipend og har tidligere fått bl.a. et 3-årig arbeidstipend for yngre kunstnere i (2002-2004) fra samme sted. Hun har i tillegg fått stipender fra Fegerstens Legat, Komponistenes Vederlagsfond og TONO. I 2002 mottok hun de unges Lindemanpris. I perioden 1999-2001 var hun stipendiat i komposisjon ved Høgskolen i Agder. Fra 1998 er hun medlem i Norsk Komponistforening.

Grenager er aktiv både som komponist og musiker. Hun har arbeidet profesjonelt siden 1995 med bestillinger fra bl.a. Cikada, Ensemble Ernst, Trondheim symfoniorkester, Bodø Sinfonietta, Nordiske Musikkdager, Fylkingen og Affinis ensemble. Hun har hatt portrettkonserter på Ultima-festivalen, Borealis festivalen og Ilios. Verkene har blitt framført på festivaler og på enkeltkonserter i hele Norge og i Europa. Hun er opptatt av at musikernes egne stemmer og valg skal prege verkene hennes samtidig som verkets kjerne er klart definert fra hennes hånd. Dette har ført til stor variasjon i notasjonsteknikker og detaljrikdom i de forskjellige partiturene. Samtidig har Grenagers eget arbeid som utøvende improvisasjonsmusiker satt sitt preg på de skrevne verkene. Hun turnerer ekstensivt i hele verden med improvisasjonsgruppene SPUNK, Lemur og i duo med Sofia Jernberg. Hun har samarbeidet tett med kunstnere innenfor andre disipliner som feks dansere, billedkunstnere og skuespillere.

Grenager har medvirket som komponist, musiker og produsent på et 20-tall utgivelser bl.a. "Affinis-suite" (+3db), "Slåtter, slag og slark" (Euridice) og "Systema naturae" (Øra), og med SPUNK (Rune Grammofon), Lemur (+3db) og Jernberg/Grenager (olofbright).


For mer informasjon/oppdatert CV, kontakt Lene her.

image
webdesign: kristin at neuni.com top photo by ann iren ødeby